onsdag den 6. april 2011

Invitation til bedstemors blomster swapHVEM
Alle der har lyst til at sy Bedstemor blomster, og bytte med andre, så blomsterbedet bliver så farverigt som muligt. Ideen er startet op på 24.dk´s patchworkgruppe, her er reglerne aftalt, men alle, der har lyst til at være med, er velkomne. Der vil blive oprettet en blog, hvor der vil komme billeder, og div. oplysninger.
HVAD
 Dette er en SWAP, dvs. man syr en eller flere blomster af sekskanter, sender den til en swapper (bytter), og så får man nogle andre blomster retur. Vi har valgt at gøre det på denne måde, så ingen vil blive snydt, hvis nogen svigter. Blomsterne syes, som på billederne her i indlæget, af 2 slags stof, 1 til midten og et andet til kronbladene (størrelse se nedenfor). Der vil ikke være mulighed for at komme med farveønsker.


HVORDAN
Man sender en mail til mig på: bedstemorsswap@gmail.com om at man gerne vil deltage, så sender jeg min adresse, hvortil du skal sende dine swap-blokke. Vær venlig kun at tilmelde dig via denne mail, ellers har jeg lidt svært ved at styre det.

Dette tæppe er syet af Lis.


HVORNÅR
 Jeg modtager indtil d. 3 i hver måned, hvorefter jeg swapper og sender breve retur. Nogle gange vil denne dato ikke holde, jeg tillader mig sommetider at holde ferie, men der vil der nok komme et lille notat om, et eller andet sted, når det sker.
Man kan sende mellem 1 og 10 færdige blomster hver måned, og man får så det samme antal retur. Det antal, man selv har lyst til at sy og sende, bestemmer på den måde, hvornår man selv har nok til et tæppe.
Pappet skal blive siddende i blomsten.
Første gang der kan swappes bliver juni 2011.
Man sender de færdige til mig, og vedlægger en frankeret svarkuvert med sin adresse, (samme porto som brevet, du sender til mig) hvorpå man skriver det antal stk. man selv har sendt, på returkuverten, så man får det samme antal retur.
Hvis der er en måned, man ikke når at sende, ja så er man bare ikke med den måned, eller kommer blomster for sent, vil de bare ligge over til næste ombæring. 
Når vi gør det på denne måde, kan både nye og gamle medlemmer være med, hvis de skulle få lyst, når de ser, hvor flotte blomster alle vi andre får, og ingen binder sig til et bestemt antal hver måned.
Man kan så være med, når man har tid, og stoppe, når man synes, at man har blomster nok.
Man skal skrive navn bag på en af sekskanterne, så modtager kan se hvem det er fra. Jeg skal forsøge efter bedste evne at sørge for, at alle får fra alle.Størrelse

Den lige side på sekskanterne kan være både 2.5 cm og 1 inch, der er så en lille forskel at det ikke vil betyde noget i det store billede, og kan købes forskellige steder:

Pris eksempler:
2,5 cm sekskanterne kan købes i Patchwork huset, (der står flere forhandlere på deres hjemmeside)

Her koster 100 stk. 24 kr.
1 inch sekskanter kan købes hos Helene Juul, her koster 600 stk. 170 kr.
 Her er et link, til foreslag om hvordan du kan sy stoffet omkring sekskanterne, men du er også velkommen til at ri på den gode gammeldags måde, igennem pappet, eller du kan lime stoffet på. Det er helt op til dig. 
Se en udvidet udgave på Hannes (kludekoners) hjemmeside.

Se Esther’s tæppe


Håber at rigtig mange har lyst til at være med.De flotte blomster i dette indlæg er syet af Hanne S
Mange hilsner
Lene

8 kommentarer:

 1. Glæder mig til at deltage.

  SvarSlet
 2. Jeg glæder mig til at komme igang, Og så vil jeg sige det er nogle gode regler som du har tømmeret sammen Lene
  Mvh Lone fra Strib

  SvarSlet
 3. Den er jeg med på, selvom jeg har syet indtil flere blomstertæpper.
  Flot arbejde Lene, med de klare regler og frivilligheden.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 4. Jeg er med - glæder mig!

  hilsen Rosa

  SvarSlet
 5. Jeg glæder mig til at være med. Det er dejligt med en lang frist til at starte med, så kan man nå at få syet nogle blomster til 1. omgang.
  Jeg synes også, det er en god idé, at man selv bestemmer indenfor en vid ramme, hvor mange, man vil sy hvermåned.

  SvarSlet
 6. Tak for din indsats - og for de klare regler, så kan alle vist være med . . .
  Må vist se at få indkøbt og komme i gang

  SvarSlet
 7. Hej alle

  Ja der er mange måde at skrive til mig på, men brug mailen Bedstemorsswap@gmail.com

  Det er den eneste måde jeg kan holde styr på jer på, og det vil også blive via en mail i vil få besked om evt. ferie eller andre uregelmæssigheder. Jeg vil ikke skirve hverken på bloggen eller her på 24.dk at jeg ikke er hjemme. Så hvis i ikke hører fra mig, ja så er det fordi at jeg ikke har fået jeres tilmelding på den rigtige mailadresse.

  Håber på forståelse for dette.

  Indtil nu er der 17, der har tilmeldt sig via mailen.

  Mange hilsner
  Lene

  SvarSlet
 8. Kære Lene
  Mit bedstemortæppe er syet efer et originalt mønster... For ikke at der skal blive nogen misforståelse, er målene på sekskanterne 2,5 på alle de lige sider.
  Fra den lige side til den lige side henover midten er der 4 cm.

  Jeg misforstod nemlig. Jeg så en sekskant der kun var 2,5 cm i i størrelse, det syntes jeg godt nok var en lille en..
  Det ville være synd, hvis nogen sidder og syr små blomster som ikke passer nogen steder.
  Derfor dette....
  Venlig hilsen Lis

  SvarSlet